top of page

3 tips for å få et effektivt vaskerom

Oppdatert: 6. feb. 2023

Vask er dessverre noe vi er nødt til å gjøre – ofte daglig. Derfor er det viktig å tenke på den daglige bruken. La vaskemiddelet stå i umiddelbar nærhet av vaskemaskinen. Pleier du å stryke daglig, eller som meg, en gang i året? Hvis du gjør det daglig, så la strykejern og strykebrett stå lett tilgjengelig for mer effektiv bruk. Du ønsker ikke å bruke lengre tid enn nødvendig på en ganske kjedelig daglig oppgave. Jeg ønsker derfor å dele mine 3 beste tips for et effektivt vaskerom.

1. BENYTT HELE TAKHØYDEN

Oppbevar ting du ikke bruker så ofte i høyden. Sett tørketrommelen oppå vaskemaskinen for å spare gulvplass. Eventuelt kan du sette dem ved siden av hverandre for å få plass til arbeidsbenk og overskap.

2. OPPBEVAR MEST MULIG I SKUFFER OG SKAP Ved å ha god balanse mellom oppbevaring og arbeidsplass, får du effektivitet. Ettersom vaskerommet trengs til flere oppgaver – som vasking, tørking og stryking av klær – er en god planløsning og tilstrekkelig oppbevaringsplass viktig. Men det betyr ikke at du må ha alt synlig. Ofte er ikke det vi oppbevarer på vaskerommet estetisk fint å se på, så flest mulig skuffer og skap vil gjøre at rommet virker mer ryddig.

3.BRUK KURVER TIL SKITTENTØY OG RENT TØY

Hvert familiemedlem får hver sin kurv til rene klær. Du kan også ha en skittentøys- kurv på hvert rom som eieren selv har ansvaret for å tømme på vaskerommet – dette kan bli vanskelig for flere enn bare de yngste medlemmene av familien, så vurder det med omhu. Enten du har plass til flere skittentøyskurver eller du kan velge en med flere rom, vil det spare deg for tid med å sortere skittentøy. Alle kurvene bør merkes tydelig med etiketter.


146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page