top of page

Syv råd som gjør vedlikeholdet enklere

Oppdatert: 6. feb. 2023

1. LITE OG OFTE ER NØKKELEN – TILBAKESTILL HVER DAG!

I stedet for å samle opp all rydding til «i morgen», ta litt hver eneste dag. Hvis du tilbakestiller på slutten av hver dag, vil du våkne opp til hyggelige rom som er klare til bruk. Sett putene på plass der de hører hjemme, legg alle lekene i lekekassen, fjern glass og eventuelle tallerkener etter kveldsmaten, og legg fjernkontrollene tilbake der de «bor». Dette kan virke som å starte en ny vane, men når du først kommer inn i rutinen, vil det hjelpe deg til å opprettholde et ryddigere hjem på veldig kort tid.

2. BENYTT DEG AV PLUKK-OPP-KURVEN.

Gå gjennom rommet, plukk opp alt som ikke hører hjemme der det befinner seg nå, og legg det der det «bor». Da vil du unngå at altfor mye hoper seg opp.


3. TØRK STØV ÉN GANG I UKEN. Støvsuging og støvtørking vil tvinge deg til å plukke opp ting som er plassert feil og sette dem tilbake der de hører hjemme. Det vil også få rommet til å føles mye renere.


4. ÉN TING INN, ÉN TING UT.

Jeg har for eksempel et antall kles-hengere i skapene, og hvis alle disse er fulle, så vil det ikke være plass til at nye klær kan flytte inn. Det betyr at jeg må kvitte meg med et plagg for å få plass til et eventuelt nytt plagg.

5. FØR DU KJØPER NOE NYTT - VIT HVOR I HJEMMET INNKJØPET SKAL "BO".

Tenk alltid gjennom hvor det du kjøper skal legges når du kommer hjem. Har du ikke plass, får den heller ikke bli med hjem.


6. ROTER TING ETTER SESONG.

Dette gjelder spesielt for klær, sko og sportstøy. Dette hjelper deg til å gå gjennom mange av tingene dine flere ganger i året.


7. SETT AV TID ÉN GANG I ÅRET TIL Å GÅ GJENNOM HJEMMET DITT.

Gjør en opprydning og fjern det du hverken trenger, bruker eller som virkelig har affeksjonsverdi.


57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page