top of page

Tenk smart og funksjonelt

Oppdatert: 8. feb. 2023

Når du skal starte med organisering er det smart å starte lite. Ikke begynn på mange prosjekter samtidig, da mister du fort oversikten, og lysten til å fortsette.

Vi har stor tro på at det er lettere å holde orden om det er funksjonelt og enkelt å bruke for hele familien.

Soner, soner og soner

Sorterer du etter soner får du full oversikt, og alt får sin egen plass. Det kan være store soner som for eksempel i en bod. Den kan bestå av verktøy, turutstyr og reservelager. Eller det kan være små soner som du for eksempel har på badet. Den kan inneholde neglelakk, sminkekoster og paletter. Bruk av soner gjør hverdagen lettere - du vet alltid hvor du har ting og du får full oversikt når ting begynner å gå tomt.


Hold kategorier samlet

Det å holde ting samlet etter kategori er alfa omega! Da har du alltid full oversikt over alt du har, og slipper å finne igjen vinterskoene sammen med hagesaksen neste sommer. Med en gang du fordeler kategoriene rundt i huset mister du oversikt over hvor mye du har av en ting, og du kan fort ende opp med å kjøpe ting du allerede har. Som for eksempel i kjøleskapet bør du ha pålegg samlet, slik at du alltid vet hvor mye du har igjen. Dette kan også redusere matsvinn.


Lag et system som gir mening

Målet med organisering og bruk av soner er at det skal være lett å bruke og holde ved like. Du kan for eksempel ha en boks i kjøleskapet med alt som hører til frokost, og en annen boks med alt som hører til middag. Skal du organisere et lekerom er det fint å tenke over hva barna bruker rommet til. Her kan du ha en stille sone for bøker, tegning og pusling, og en lekesone for kroppslig lek og bygging. Det viktigste er at kategoriene og sonene gir mening for deg og de som skal bruke de. Det er derfor det er viktig at du har en mening med hvorfor ting har fått den plassen de har fått - da er sannsynligheten for å lykkes større.

Tenk på hvem sonen skal brukes av

Hvordan du plasserer tingene dine i de ulike sonene har stor betydning for om det kommer til å fungere eller ikke. Tenk over hvem som skal bruke sonen. Trenger du lave hyller for at barna dine selv kan rydde og plassere ting? Eller høye hyller for at barna ikke skal kunne få tak i ting? For eksempel i gangen så bør alle i husstanden kunne henge og legge fra seg sine egne ting, det hjelper for å klare å holde orden.

Tenk over behov og brukervennlighet når du organiserer og lager system, slik at det blir lettere for alle å følge og holde ved like!

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page