top of page

Utnytt gangen din best mulig

Oppdatert: 6. feb. 2023

1. UNNGÅ OPPBEVARING PÅ GULVET

Ved å ha minst mulig liggende på gulvet, vil det være enklere å bruke gangen fordi du faktisk vil få gulvplass. I tillegg blir det enklere å ta en sveip med støvsugeren eller moppen når barna har tatt med seg hele sandkassen hjem. Heng opp vesken eller ryggsekken du bruker daglig på en veskehenger eller knagg på veggen – alt skal opp fra gulvet.


2. UTNYTT VEGGPLASSEN

Ofte er det mange dører i en gang. Selv har jeg tre dører i min cirka ni kvadrat- meter store gang – en i hvert hjørne – noe som er veldig lite praktisk. Derfor anbefaler jeg oppbevaringsmøbler og utstyr som ikke stikker for langt ut i rommet for å unngå at det blokkerer passasjen.


3. OMMØBLER

Visste du at det ofte er mulig å flytte på hyller og kurver i et garderobeskap? I ett år hadde jeg kurver øverst i garderobeskapet, og hyller nederst... Snakk om upraktisk, hvem er det som er to meter høy og klarer å se ned i en skuff helt øverst i skapet?

4. UTNYTT HØYDEN

Ikke la den beste hylle- og skuffeplassen bli slukt av ting du ikke bruker daglig eller ukentlig. Benytt heller oppbevaringsmulighetene i høyden for ting du ikke bruker ofte. Jeg er overrasket over hvor mange norske hjem som faktisk har en hattehylle – men ingen hatter. Det er som om vi har tatt med oss et møbel fra tidligere generasjoner uten å tenke på hvorfor. Men uansett, denne hattehyllen kan utnyttes smart ved å bruke kurver. Sett et par fine kurver på toppen og merk dem med innholdet. Voilà! Du har fått masse ekstra oppbevaringsplass for ting du ikke bruker daglig.


5. BENYTT KURVER OG BOKSER

Benytt kurver eller bokser for å imitere skuffer i en hylle. Det er enklere å ta ut en hel boks eller kurv for å finne det du leter etter, enn å grave i en stor hylle med kaos. Kurver og bokser gjør at du kan oppbevare forskjellige ting på samme hylle – for eksempel både luer og votter – uten at det blir uorden.


6.MERK KURVER OG BOKSER

Merk kurver og bokser med navn eller innhold – hvis ikke vil du alltid måtte se oppi alle for å finne det du leter etter. Merking av kurvene er alfa og omega for at de skal fungere godt for hele familien.

7. BRUK PLASSEN BAK PÅ DØRENE

Oppbevaring på baksiden av dører er undervurdert. Tenk på dørene som ekstra vegger og all den ekstra plassen du vil få hvis du benytter den. Det finnes alt fra knagger, stativer og kurver til oppbevaringslommer som kan henges på dører.




212 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page