top of page

4 tips for å organisere barnerommet

Oppdatert: 6. feb. 2023

System og organisering kan være skikkelig vanskelig – spesielt om du skal ordne et barnerom. Barnerom består ofte av veldig mange forskjellige ting - alt fra klær i ulike størrelser til leker og hobbysaker. Alt med egne behov for system og oppbevaring - og ting hoper seg fort opp.

1. Alltid gjennomgå barnerommet når du er alene!

Enten barna er på skolen, ute eller på en fritidsaktivitet. Bruk gjerne en pose til ting du kan gi bort, og en pose til ting som er ødelagt og bør kastes. Tenk nøye gjennom hva som fortsatt blir brukt og hva som kun blir liggende. Her ligger muligheten til å få tilbake til luft i skuffer og skap!


2. Aldri spør barnet ditt, “liker du fortsatt denne?”

Stol på deg selv – du vet innerst inne hva de bruker og ikke! Barna vil ofte si at de fortsatt er veldig glad i lekene sine, selv om de kanskje ikke har brukt det på mange måneder.. Eller år...


3. Mangler leken en del kommer du aldri til å finne den.

Kast leker som ikke er komplett. Mangler den en del mister den funksjonen sin og du kan med god samvittighet kvitte deg med den.


4. Er du redd for at barnet ditt kommer til å savne noe når det er borte?

Hvis du er veldig usikker på om barnet ditt kommer til å savne noe - ta vare på det et hemmelig sted for et par måneder. Men ikke glem å kvitte deg med det når noen måneder har gått - dette er ofte en fallgruve der boden/loftet blir en kirkegård for ting familien ikke trenger eller vet at de har. Som regel legger ikke barna merke til at noe er borte en gang.81 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page