top of page

5 tips til å organisere kjøleskapet

1. JUSTER HYLLENE
Benytt muligheten når kjøleskapet er tomt til å flytte på hyllene etter det du tror er mest nyttig for deg. Du trenger heller ikke være redd for å fjerne en hylle i sin helhet. Ofte kan for mange hyller gjøre kjøleskapet mindre brukervennlig og oversiktlig.
2. LAG SONER, OG GRUPPER LIKE KATEGORIER SAMMEN
Sett meieriprodukter sammen, middagsprodukter sammen, pålegg sammen og så videre. Benytt oppbevaringsbokser med grep eller håndtak for å enkelt å kunne ta boksene ut og inn.

3. SETT HØYE TING BAKERST
Prøv å gå fra høye produkter bakerst til lave foran. Sett også tingene du bruker mest fremst, så slipper du å grave etter dem.
4. BRUK SNURREBRETT PÅ ØVERSTE HYLLE
Dette er hemmeligheten bak uanstrengt organisering. Sett syltetøyet, rømme-boksen, sausene og andre ting fra øverste hylle på et enkelt snurrebrett. Dette er en game changer. Du trenger aldri mer å stokke om på alt i hyllen for å få frem det du skal ha. Bare ta et lite spinn på brettet, så er du der. Jeg lover at du vil lure på hvorfor du ikke har hatt dette før.
5. FÅ KONTROLL PÅ MATSVINNET
Hvis du ikke kan se restematen, er sjansen for at du glemmer den stor. For å unngå matsvinn er det derfor best å oppbevare matrester i stablebare gjennomsiktige bokser. Bruk frysetape og skriv på innhold og dato. Lag deg også en «Spis meg først»- boks. Da slipper du å havne i situasjoner der du kutter opp en ny paprika når du allerede har en halv liggende. Du kan også bruke en boks til «Må spises innen få dager», hvis du for eksempel har ukehandlet og fisken går ut på dato om kun få dager.


316 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page