top of page

80/20 regelen

Oppdatert: 22. feb. 2023

Det kan være skikkelig vanskelig å holde orden hjemme, og du kan føle at ting til tider renner over. Du åpner skap og ting faller ut og du kan ha vanskeligheter med å finne ting som gjør at du bruker masse tid på å lete. Jo flere man bor sammen jo vanskeligere blir akkurat dette. Det er vanskelig å både ha mange ting og god plass, så her må du velge. Alt du kjøper og får gjør hjemmet ditt fullere og selv det største hjemmet kan til slutt bli overfylt. Det er skikkelig vanskelig å holde orden når ting flyter over. Så hvordan kan vi unngå totalt kaos?

80/20 regelen gjør det lettere! Ved å kun fylle opp hjemmet ditt med 80% og la 20% stå tomt er det lettere å holde orden. Du får luft, god plass og kan til og med kanskje kjøpe den fine kjolen du har ønsket deg lenge. Har du plass får du også muligheter.


4 gode tips for å gjennomføre 80/20 regelen; 1. Ikke kjøp fler og fler kleshengere med tiden.

2. Sorter og organiser i soner så alt har sin egen plass. Det gjør det enkelt å se når ting begynner å fylle seg opp.

3. Alltid spør deg selv før du handler om du har en plass til denne tingen hjemme. Har den ikke et hjem får den heller ikke lov å bli med hjem.

4. Ha en gjennomgang av hjemmet ditt jevnlig. Er det noe som kan gis bort? Eller er det noe som er ødelagt som bør kastes?

Alt du bruker, liker eller trenger skal du selvfølgelig beholde. Bare pass på at alt får sin egen plass, så ikke hele hjemmet ditt flyter over.


99 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page