top of page

Etiketter - siste kronen på verket

Oppdatert: 6. feb. 2023

Vi mener at etiketter er siste kronen på verket! Og at det er hemmeligheten bak et vedvarende godt system. Nøkkelen til et godt system er ikke oppbevaringsproduktene du velger - selv om det også er veldig viktig - men det er etikettene. Etikettene, uansett om de er håndskrevne, printet, malt eller noe annet, så er de egentlig en bruksanvisning til hvor ting hører hjemme. Det er derfor det er så viktig å få etikettene riktig. Etikettene må "treffe spikeren på hodet", ikke for generelle, og heller ikke for spesifikke. De må også dekke et stort nok utvalg av kategorier sånn at når du skal legge bort matvarer, klesvask, eller de nyeste hobbytingene, så skal du nesten måtte slippe å tenke. Det du ønsker er et enkelt kart som er fleksibelt nok til å ta hensyn til enkelte avvik som vil komme. Det du ikke vil ha er for spesifikke oppbevaringsbokser som låser deg til for små kategorier. Det vil føre til at du plutselig legger ting i hvilken som helst boks, fordi en boks er bedre enn ingen boks. Og da begynner hele systemet å rakne. Så her er noen ting du burde tenke igjennom før du går i gang med etikettene.

1. Tenk på de store generelle kategoriene, før du går over på de mer spesifikke. De generelle kategoriene er for eksempel "Frokost" på kjøkkenet. Men så ser du at du har masse frokostblanding, så da kan du lage en spesifikk kategori for bare frokostblanding. Eller på badet, kanskje du har veldig mye produkter til håret, da burde den generelle kategorien være "Hårpleie". Men så ser du at du har mange forskjellige tørrshampoo produkter, da burde en oppbevaringsboks vies utelukkende til tørrshampoo.


2. Du vil unngå å kun ha spesifikke etiketter. Det er fordi at når du kommer hjem fra handletur, og har handlet noe nytt, så vil du ikke ha et åpenbart sted å legge det, fordi du føler at den ikke hører hjemme noe sted. Vår tommelfingerregel er å alltid helle mot de mer generelle kategoriene, da er det veldig mye som skal til for at du ikke finner et godt "hjem" til tingene dine.

Her er noen eksempler på generelle og spesifikke etiketter for forskjellige rom i huset:


KJØKKEN

Generelle: Frokost, Lunsj, Middag, Baking, Snacks, Grønt, Tilbehør

Spesifikke: Sukker, Mel, Pasta, Frokostblanding, Knekkebrød


BADEROM

Generelle: Hårpleie, Hudpleie, Sminke, Parfyme, Negler

Spesifikke: Tørrshampoo, Lotion, Leppestift, Øyenskygge


GARDEROBE

Generelle: Skjorter, Hatter, Bagger, Sko, Jakker, Undertøy

Spesifikke: Sports BH, Clutch, Badetøy, Sokker, Tights


LEKEROM/BARNEROM

Generelle: Spill, Dukker, Hobbysaker, Biler, Bamser, Klosser

Spesifikke: Barbie, Verktøy, Magi sett, Lego, Kjøkkenutstyr, Paw Patrol


VASKEROM

Generelle: Skittentøy, Rengjøring, Stryking, Utstyr

Spesifikke: Skyllemiddel, Lyspærer, Flekkfjerner, Glasspray


BOD

Generelle: Utendørs, Vinter, Barn, Ferie, Verktøy, Helligdager, Hage

Spesifikke: Halloween, Strandleker, Skruer, Grill


89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page