top of page

Hvordan organisere hjemmet ditt?

Oppdatert: 6. feb. 2023

Når du skal organisere hjemmet ditt er det alltid viktig å gå gjennom hva du trenger og ikke. De fleste av oss har mange ting hjemme, som gjør det veldig fullt og uoversiktlig. Vi har kanskje ting vi ikke bruker, trenger eller liker som fyller opp skuffer og skap. Ta en titt rundt deg og spør deg selv, er alle disse tingene verdt min tid og plass? Det er egentlig dette alt handler om- bestem deg for hva du liker og ikke, og hva du ønsker å ha rundt deg.


Det er helt ok å bli kvitt ting som du ikke ønsker, liker eller bruker.

1. Alltid ha poser tilgjengelig. Kjøp en pakke med gjennomsiktige store søppelposer som du alltid kan ha klart hjemme. Bruk en pose for søppel, en for donasjon og en for venner og familie. Posene hjelper deg med organiseringen underveis, og du vil kjenne motivasjonen komme når du ser fremgang og orden.


2. Lag en plan for ting du vil donere eller selge. Bestem deg for en dag du skal donere tingene du har lagt i donasjonsposen, og planlegg en dag for å legge ut det du skal selge. Lager du ikke en plan for dette, så ligger garantert tingene på akkurat samme plass et år frem i tid.

3. Ha en liten boks med prosjekter! De fleste av oss har noen ting hjemme som enten er ødelagte eller mangler noe. Dette kan for eksempel være et puslespill med en manglende brikke, en Ipad med knust skjerm eller en skjorte som mangler noen knapper. Fiks det – slik at det kan plasseres tilbake til hjemmet sitt igjen!

4. Vurder alternativet for lagring av tingene dine. Det er mange ting vi har i hjemmet som vi ønsker å beholde, men som vi ikke trenger å ha lett tilgjengelig. For eksempel noen sentimentale ting kan legges på loftet eller i boden og vinterklærne kan pakkes bort om sommeren. På denne måten bruker du ikke nyttig plass på ting du sjeldent bruker- men ikke vil kaste.

5. Hold det gående. Når du først har startet på et prosjekt så er det veldig viktig å fortsette til du er ferdig. Stopper du opp midt i organiseringen og tenker du skal gjøre det ferdig en annen gang, er det veldig lite sannsynlig at det kommer til å skje.

6. Se over en siste gang! Før du avslutter eller begynner på et nytt prosjekt, ta en siste titt på det du har. Vær sikker på at alle tingene du har igjen er verdt tiden din og en plass hjemme hos deg. Det viktigste er at tingene du har rundt deg gir deg en god følelse.

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page